Klantervaringen


Anne en Suze

31 Mei 2020 - 13:20
Wat is het gedrag van Suze verbeterd.......
Nogmaals dank voor je goede adviezen! Het blaffen en uitvallen naar andere honden is bijna helemaal weg. Ik kan weer rustig en met plezier wandelen met Suze. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik me voelde als er een hond aan kwam. Suze blafte heel erg en trok me bijna omver. Na vier weken is het al enorm verbeterd en zal helemaal goed komen dankzij de handvatten die je me hebt gegeven.
Ik ben heel erg blij met jou als gedragspsycholoog. Je ziet direct waar de schoen wringt en daardoor kon ik aan de slag gaan. De band met Suze is nog beter geworden en ik vind haar ook blijer dan voorheen.
Ik kan je aanbevelen bij iedereen die problemen heeft met z’n hond.
Heel erg bedankt.
Groetjes
Anne

Suske Barendorff en Mikey

10 Mei 2020 - 13:54
Mikey en het proefweekend bij PCvHB.

Tina is heel ervaren en erg op de honden gericht. Ze is accuraat en perfect in haar werk. Bij kennismaking zag ik haar diploma's zoals het erkende vakbekwaamheidscertificaat besluit houders van honden en gedragspsycholoog hangend op de muur in haar bureau. Ik en Mikey waren erg tevreden met het proefweekend en komen graag weer terug in de grote vakantie.

Mevrouw

09 Mei 2020 - 21:59
Mijn maltezer komt bij Tina al ruime tijd om te logeren. Hij heeft een probleem gehad, hij bijt in de stofzuiger en bezem. Tina heeft in de tijd van het logeren het probleemgedrag aangepakt een met mijn klein mannetje gewerkt. Toen ik hem wil ophalen laat Tina mij een filmpje zien hoe ze met hem ging werken.
Ik ben niet meer de jongste en kon hem dat niet afleren. Nu als de poetsvrouw komt is hij een rustige meneertje, geweldig. Super trots op je.

Andy

02 Mei 2020 - 19:16
Het ging niet alleen om het gedrag van mijn hond, maar ook van mij ….
Ik heb een hele lieve hond ( kruising mechelse
herder) die binnen super lief is maar buiten een deuvel wil zijn. Binnen een half uur heeft Tina mijn laten zien dat ik eigenlijk het problemen veroorzaak. Het was mij niet echt bewust gaf ik toch een
verkeerd signaal door aan haar. Zo leerde ik ook dat ik mijn ruimte op moest eisen om zo het goede gedrag aan te leren en dat ik consequent moest zijn.
Ik citeer Tina's woorden.
Echte gedragsverandering kan pas plaatsvinden als we het de tijd geven. Oud gedrag moet de kans krijgen naar de achtergrond te verdwijnen en nieuw gedrag moet zich kunnen verankeren. Het is misschien wel een beetje te vergelijken met het aanleren van een nieuwe taal; dit heeft tijd nodig en je zal over het algemeen het geduld moeten opbrengen om veel en vaak te oefenen. Alleen op die manier zal je deze taal eigen kunnen maken. In het begin zal dit met vele horten en stoten gaan maar naarmate je verder komt, zal het steeds vloeiender verlopen.

Ik heb nu veel plezier met Nelly omdat ze precies weet wat ze aan mij heeft.

Als ik wat hulp of informatie nodig ben, dan kan ik altijd bellen of mailen. Kom ik er dan niet uit, dan komt ze me helpen om het probleem op te lossen.

Bedankt Tina en groetjes van Andy met Nelly
19 April 2020 - 19:05
Hoewel onze vakantie niet doorging hebben we Zoë nu voor de 5e keer bij Tina achtergelaten zodat we zelf konden schilderen. Zoë gaat er graag heen en krijgt alle aandacht. Fijn om een adres te hebben waar de hond in een gezellige omgeving kan zijn. Bedankt Tina!
14 April 2020 - 10:58
In 2017 besloten we een pup te nemen. Na een zoektocht, wat voor soort hond en naar een betrouwbare fokker, vonden we een adres, met 2 nestjes Jack Russells. Natuurlijk allemaal even schattige kleine pups, je zou bijna in de verleiding komen om ze allemaal mee te nemen! We kozen de ontdeugendste pup, die meteen dapper op ons af kwam stappen. En dat hebben we geweten! Onze Russell zetten de puppycursus op stelten, brak overal uit om alleen op ontdekkingstocht te gaan, en had duidelijk een eigen willetje. Nergens bang voor en heel veel energie. Als je niet oplette stal hij alles binnen bereik: schoenen, handdoeken, was, een boterham op het randje van de tafel... een keer met je ogen knipperen en het was weg! Gelukkig hebben we een ruime tuin waar Russell flink kan rennen en spelen. En kan hij soms ook erg lief en rustig zijn. Maar het is geen hondje wat je in de vakantie zomaar even mee uit logeren kunt nemen of bij iemand achter kan laten. Toen kreeg ik van mijn zus het adres van Psychologisch Centrum voor Honden. Zij had een erg bange hond, en was heel tevreden over de zorgzame opvang bij Tina. We zijn kennis gaan maken, en Russell is een dagje op proef gegaan. Sinds dien gaat hij elke vakantie naar Budel. We zijn erg onder de indruk met hoeveel geduld, rust, ritme en liefde Tina alle honden onder controle heeft. Niet in hokken of kooien elk met een eigen mandje in huis! Hij heeft er geleerd beter met andere honden om te gaan, is minder dominant. Hij kan er met de groep zelfs los lopen en Tina gaat met ‘m fietsen om z’n energie kwijt te raken. We zijn heel blij met dit adres, Russell gaat er kwispelend naar toe en wij kunnen met een gerust hart op vakantie.
28 Maart 2020 - 12:11
De eerste keer bij Tina en Heinz . Het ontvangst was heel bijzonder! We gingen met Tina en de hond Pepper meteen een wandeling maken, om de buurt te verkennen . Dat is toch leuk. Bij binnen komst even wat dingen bespreken, dat voel meteen vertrouw . We werden doorlopend via fotos en filmpjes op de hoogte gehouden. Wij zijn heel blij met dit logeer adres en zullen haar weer met een gerust hart brengen.
Tina, Heinz en alle medewerkers hartelijk dank voor alle goede zorg!!!
Tot een volgende loge partij .
Groetjes Bert , Edith en een poot van pepper
25 Maart 2020 - 12:41
Na lang aarzelen hebben we onze hond Boedha bij Heinz en Tina een weekend laten logeren. We werden doorlopend via fotos en filmpjes op de hoogte gehouden.Toen we hem weer ophaalden waren wij blij verrast dat het logeren zo goed was gegaan omdat onze hond Boedha absoluut niks met andere honden kan, hij is blafferig en heel moeilijk in de omgang met andere honden. Vanaf het eerste moment dat hij bij Tina binnenkwam veranderde zijn gedrag en ook met de andere aanwezige honden liep alles zoals het hoort. Wij zijn heel blij met dit logeeradres en zullen hem weer met een gerust hart brengen, dank jullie wel Heinz en Tina!!!
27 Februari 2020 - 19:47
Voor de tweede keer is Aila op vakantie geweest bij Tina. En ze heeft het weer geweldig gehad. Door omstandigheden zijn Hans en ik ipv twee weken zes weken weg moeten blijven en dat was geen enkel probleem. We bleven leuke filmpjes te zien. Zelfs aan Aila’s eerste verjaardag werd gedacht en die werd gevierd. Het is wederom een geweldige ervaring geweest voor onze lieve Aila en ons als baasjes. Tina en alle medewerkers hartelijk dank voor alle goede zorg !!!
16 Februari 2020 - 13:49
Tymo weer thuis ,hij is tijdens mijn vakantie geweest bij Tina Rollbühler-Blank eigenaar van psychologisch Centrum voor honden Brabant.
Door zijn gezondheidsproblemen heb ik na lang zoeken dit geweldige centrum gevonden waar hij in een huiselijke omgeving is verzorgd.
Dank je wel Tina voor de goede zorgen ! Jullie zijn Toppers en ik beveel jullie van harte aan!

Floor

03 Februari 2020 - 15:53
Onze een hond uit Roemenië, een mengelmoesje, is een lieve hond met een rugzakje. Ze schrikt snel, is niet gesocialiseerd als pub en mensen die ze niet kent vertrouwd ze niet zo snel. Naar lang zoeken naar een opvang in huiselijke sfeer en zonder kennels, kwam ik bij Tina terecht. Ik ben eerst gaan kennismaken en heb daarna afgesproken dat Bailey eerst eens een weekendje zou gaan logeren. Heel fijn was het dat we al snel een aantal foto's en filmpjes te zien kregen, waarop ik Bailey lekker zag spelen en slapen. Ik was opgelucht om te zien dat het zo goed met haar ging. Nu is Bailey al verschillende vakanties bij de opvang geweest en het gaat super. Tina voelt de honden heel goed aan en ik ben altijd verbaasd over de rust die er heerst, zelfs in het hoogseizoen als er veel opvanghondjes zijn. Een heerlijke plek voor onze hond, we laten haar met een gerust hart achter!
29 Januari 2020 - 13:53
Wij hebben Tina leren kennen via puppy cursus die iemand gaf. Aangezien Iranka best wel een moeilijke hond was.
Hebben wij contact op gezocht met Tina en heeft ze ons begeleid hoe we het beste met Iranka om konden gaan en wat het beste is.
Nu komt Iranka ook vaak bij de opvang moet eerlijk zeggen, we nu alleen maar te zeggen Tina toe staat ze al bij de duur.
We zien Iranka echt op fleuren als ze bij Tina is geweest.
Ik raad het het echt ook aan om daar je hond te brengen.
Hoop dat Iranka nog lang bij hun kan komen
Groetjes Fred en Ivonne
26 November 2019 - 14:56
Onze lieve, soms wat schrikachtige bearded collie, heeft het prima naar zijn zin bij Tina en haar medewerkers. Hij heeft alle ruimte om te zijn wie hij is, een leuke speelse hond, aanhankelijk aan de mensen om hem heen, maar ook gevoelig.
Ik bel heel blij dat er dit soort opvang bestaat moet er niet aan denken dat hij in een kennel zou moeten logeren, dit zou niet goed zijn voor zijn gevoelige karakter.

Tina bericht ons met leuke filmpjes en foto’s en bij thuis komt is hij dezelfde hond. Ik bewonder ook het doorzettingsvermogen om onze langharig hond toch uitgekamd te krijgen, helemaal top.

Onze volgende vakantie is geboekt, en zeker ook voor onze hond Zipper.

We hebben er zin in, een lik van mr Zipper.
07 November 2019 - 18:44
Vandaag zijn we onze jonge border collie Aila weer op gaan halen na ( voor de eerste keer) 2,5 week logeren in het honden hotel bij Tina en haar medewerkers. We hadden Aila al een keer voor een proefdagje laten blijven en dat beviel haar en ons al reuze goed. Nu mocht ze wat langer logeren omdat we op bezoek naar onze kinderen in het buitenland gingen waar Aila niet mee kon. Ze heeft het geweldig gehad. De structuur die Tina de hondjes geeft en de aandacht en liefde is ongekend. We werden met leuke filmpjes en berichten voortdurend verrast tijdens onze vakantie en het gaf ons een heel rustig gevoel dat onze lieve hond op een goed plekje is en zich uitstekend vermaakt en voldoende beweging ,liefde en aandacht krijgt. Ook toen we haar kwamen ophalen werden we heel uitvoerig op de hoogte gebracht van alles wat Aila meegemaakt heeft en aangericht heeft😜. Bij thuiskomst was het gewoon weer de Aila die ze voorheen ook was op een paar verbeterpuntjes na zelfs wat ze haar daar geleerd hebben en waar wij mee doorgaan. Top plek een aanrader voor iedereen die zeker wil weten dat de hond in goede handen is. Tina en Medewerkers nogmaals super bedankt voor de goede zorgen en tot een volgende keer!
26 Oktober 2019 - 16:43
Onze Engelse springer spaniël Saar komt alweer 2 maanden bij Tina als wij samen moeten werken. Ook heeft ze er al een keer gelogeerd.
Saar was een hond die totaal niet wist hoe met andere honden om te gaan omdat ze vanuit het nest niet gesocialiseerd was. Na een paar keer bij Tina merkten we al grote verandering bij Saar en hebben we een hond waar we voortaan mee kunnen wandelen zonder bang te zijn vreemde honden tegen te komen waardoor Saar “raar” gaat doen. Voor ons en Saar de beste keuze die we konden maken door haar bij Tina te brengen!
21 Oktober 2019 - 15:02
Onze retriever is weer een weekje op vakantie geweest. Bij het uitlaten heeft onze hond altijd de neiging om hard te trekken. Na deze vakantie week is hij terug gekomen met een eenvoudig hulpmiddel wat geweldig werkt dankzij de eigenaresse Tina. Hij trekt absoluut niet meer! Wat een verlichting bij het uitlaten. Trouwens, als de vakantieweek voor hem begint ziet hij mij absoluut niet meer staan. Veel te leuk daar met allemaal vriendjes en vriendinnetjes. Bij thuiskomst is onze hond altijd drie dagen humeurig.
16 Oktober 2019 - 20:35
Voor de derde maal Spirit, onze Boston Terriër te logeren gebracht bij het hondenpension van Tina. Zoals altijd heeft Spirit een superverblijf gehad, de eerste keer 3 dagen, tweede keer dag of 10 en deze keer, begin oktober 11 dagen. Elke keer een feestje voor Spirit en een geruststelling voor ons. De filmpjes en foto's die Tina stuurt zijn altijd welkom en fijn om te krijgen en je ziet dat je hondje zich vermaakt en thuis voelt. Echt fijn en vertrouwd om dit adres gevonden te hebben ! Dank je Tina en collega's !
15 Oktober 2019 - 07:55
We hebben onze Duitse Herder Floyd een week bij Tina gebracht en we moeten zeggen geweldig. We vinden het altijd spannend als we een weekje weg gaan omdat hij dan niet mee kan zoals in de grote vakantie als hij wel mee gaat.
Maar hier was dat anders .
Ook werden we goed op de hoogte gehouden hoe het ging en vele leuke foto's
Floyd heeft het naar zijn zin gehad. Dank je wel.
10 Oktober 2019 - 15:09
Wij willen Tina zeer bedanken voor de zorg voor onze Fritz (Maltezer). Omdat onze lieve viervoeter vanwege omstandigheden niet bij onze ouders terecht kon, ben ik gaan zoeken naar een fijne plek. Uitgekomen bij dit hondenhotel. Met buikpijn hem weggebracht. Volgende dag al foto's en filmpjes gekregen waar ik kon zien dat hij het zeer naar zijn zin had. Tina is een echte hondenliefhebber. Ik raad dus dit hotel voor honden absoluut aan.
15 November 2018 - 17:15
Gezien wij dit jaar een verre reis hadden geboekt en ons hondje POMMEKE niet konden meenemen waren wij genoodzaakt een hotel te zoeken voor 14 dagen en zijn terecht gekomen bij leuke mensen in Budel. Eerst waren wij aarzelend om onze viervoeter 14 dagen bij vreemde mensen en vreemde honden op hotel te zetten.

Achteraf bleek dat POMMEKE zich zeer goed had aangepast aan de nieuwe situatie en nieuwe vriendjes had gemaakt, want ervoor had hij nog nooit met andere honden in contact geweest. Ook was hij meer actief tijdens zijn vakantie en ging zelfs tot 4 maal toe per dag wandelen en fietsen, zodat hij ook 1 kg. was vermagerd.

Tot besluit waren wij zeer tevreden over deze opvang en zeker voor herhaling vatbaar zonder ons nog zorgen te maken.

Dank u,

Alex en Patricia

Ine

24 September 2018 - 12:55
Op 31 augustus 2018 bracht ik Morris en Nolo voor de 3e keer voor vakantie.
De eerste keer was spannend voor mij omdat Morris , een adoptiehond en Nolo
de pip nog nooit ui logeren waren geweest.
Na terugkomst zag ik de foto's en video. Wat een plezier hebben ze beide gehad.
Morris was de lieveling van een ieder en Nolo kon graven in zijn eigen zandbak.
Vol vertrouwen bracht ik ze voor een nieuwe logeerpartij.
Nu kwam de ontdekking van Nolo dat hij een waterrat is. Dat wist ik recent door een vakantie aan zee in Frankrijk.
Gelukkig zijn ze nog altijd blij als ik ze kom halen. Voor de volgende logeerpartij graag extra zorg voor de haren van Nolo want die waren gaan klitten en hij is dus geschoren. Maar super binnenkort komen ze weer!
14 September 2017 - 19:24
Onze Cocker Spaniel Scott kwam hier voor het eerst toen hij 12 weken oud was. Wat een aandacht en liefde gaven jullie hem! We kregen hem beter terug dan we hem brachten. Hij vindt het fantastisch om hele dagen te rennen. Super vertrouwde plek, veel ruimte, huiselijke sfeer. Aanrader!
06 September 2017 - 10:52
Morris (onze chihuahua) is al twee keer bij jullie op vakantie geweest en afgelopen zomer samen met haar huisgenoot Ginger (labrador kruising). Spannend voor ons omdat Ginger als reddeling uit Griekenland nogal angstig is in vreemde omgevingen. Hoe heerlijk was het om te zien dat ze haar eigen kuil had gegraven in d etuin om in te liggen en ze zelfs in een mand heeft geslapen. Morris heeft natuurlijk weer alle aandacht gekregen bij jullie op schoot aan de ontbijttafel. Heel fijne opvang zonder kennels en kooien, maar in een huiselijke omgeving met een echte hondentuin.
Tot een volgende vakantie, groetjes!!
29 Augustus 2017 - 21:16
Onze hond is fantastisch opgevangen door jullie hele team..wij als bazen vonden het heel spannend omdat onze Shadow uit Spanje uit een asiel komt en flink aan de lijn kan uitvallen. Ook hadden we moeite met hem loslaten omdat hij nog maar 7 maandjes bij ons was en voelden ons wel een beetje schuldig dat we op vakantie gingen.
Ik kan volledig vanuit mijn hart zeggen dat hij het super heeft gehad. Hij heeft heerlijk gespeeld met de andere honden en is zo liefdevol opgevangen door jullie allemaal. Hij voelde zich heel veilig..volgens mij heeft hij nog dagen gedroomd van Malou. Hij zou zo terug willen.
Ook vind ik het super dat jullie onze homepatische hond zoals we hem als grapje noemen al zijn medicijnen hebben gegeven..en dat was op dat moment heel veel verspreid over de dag.
Dankjewel
28 Augustus 2017 - 21:25
Hallo lieve mensen,

Ik, chief Chesto, heb weer een prima en dit keer erg lange vakantie (30 dagen) gehad in jullie airbnb. ik spreek dus uit ervaring als ik blaf dat jullie heel goed voor mij gezorgd hebben: elke dag mijn medicijntjes, wandelingen op zachte bosgrond, lekker zwemmen, in de zandbak liggen en socializen. Volgens mijn baasjes zag mijn vacht er prima uit, keek ik vrolijk uit mijn oogjes en maakte ik een fitte indruk. Bedankt dus maar weer en tot ziens!
15 Augustus 2017 - 13:27
Onze hond Snow heeft het hier altijd super naar haar zin.
Geen hokken, een huislijke sfeer, lekker wandelen en spelen.
Precies zoals wij het graag zien.
Fijn adres ,vriendelijke mensen en een tevreden, relaxte hond !!
Tot snel weer..
Snow en Esther

Britta Koopen

07 Juli 2017 - 09:28
Lieve Tina, Heinz en Pim,

het is inmiddels al weer een hele tijd geleden dat wij steeds contact hadden over Bommel, die jullie zo fantastisch verzorgd hebben afgelopen zomer. Ondanks het allemaal zo verdrietig was, denken wij met heel veel plezier en een grote glimlach aan Bommeltje terug….en ook aan jullie zorg en inzet. Ik kan me niet voorstellen dat er een beter logeeradres voor honden bestaat!

Nadat Bommel overleden was, hebben wij getwijfeld of wij weer een hond willen. We hadden 21 jaar non-stop honden gehad en vroegen ons af of het nu klaar was. Maar…na drie maanden bleek duidelijk dat het antwoord NEE was. We vonden het maar niks zo zonder hond.
Dus hebben wij sinds eind november BANDOL in huis, een zeer ondeugende, supereigenwijze Berner Sennen pup van nu ruim vier maanden. Heel anders dan Bommel (die was veel zachter en volgzamer) maar ongelofelijk leuk! We liggen iedere dag in een deuk, ze haalt alleen maar kattenkwaad uit en is een enorme uitdaging. Want zo’n Berner Sennen is wel leuk maar helaas doen de oren het niet goed haha!

Omdat we natuurlijk willen dat Bandol weer bij jullie kan logeren, lijkt het me leuk om haar eens een keer een dagje langs te brengen, dan kunnen we het een beetje oefenen en kan ze wennen. Wat stellen jullie voor qua leeftijd? Zij is nu nog vrij jong en mag nog maar maximaal 30 minuten per keer uitgelaten worden, maar in mei zijn we al weer drie maanden verder en kan het zo’n 40-45 minuten. Is dat voor jullie een goed moment om haar een dagje langs te brengen?

Ik hoor graag van jullie,
groetjes,
Britta Koopen
Copyright © 2020 Psychologisch Centrum voor Honden Brabant
Webdesign & CMS by Downdijk